Wie verzint een nieuwe naam voor de Diplomatenpost?

Ruim 5 jaar geleden, in maart 2011, verscheen de eerste Diplomatenpost. Daarin werd het ‘Ambassadeursprogramma’ geïntroduceerd. "Onze docenten zijn ambassadeur en dragen bij aan een positieve uitstraling van onze scholen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt van de school. Ze verwelkomen ouders en bezoekers op een persoonlijke manier, besteden aandacht aan de thuissituatie van kinderen en tonen op een plezierige wijze betrokkenheid bij kind en ouder." Ook bevatte het eerste nummer een interview met de toenmalige bestuurder Dennis Bode en werd aandacht besteed aan het feit dat OBS Roombeek een prijs had gewonnen voor zijn aanpak van het lees- en taalonderwijs. Als je een sprongetje terug in de tijd wilt maken kun je hier het nummer nog eens lezen.

De naam ‘Diplomatenpost’ had een directe link met het ‘Ambassadeursprogramma’.  We zijn nu een flinke stap verder. Inmiddels zijn er 36 nummers verschenen, gemiddeld 7 per jaar dus.  De eerste 23 nummers verschenen als pdf-bestand, sinds september 2014 is de Diplomatenpost een digitale nieuwsbrief. In een ander artikel hebben jullie kunnen lezen dat onze hoofdredacteur, Jan de Jonge, vertrekt. De redactie vindt dat dat een goed moment is voor nóg een verandering: een nieuwe naam. Deze naam wil de redactie niet zelf verzinnen, daar hebben we jullie voor nodig. De nieuwsbrief is er immers voor ons allemaal.

We doen een beroep op jullie creativiteit. Wie verzint een nieuwe naam voor de Diplomatenpost? Stuur je suggestie vóór de vakantie naar Sandra Schukkert (s.schukkert@consent-enschede.nl) of Henk Commelter (H.Commelter@consent-enschede.nl). Na de vakantie maken we de nieuwe naam én de winnaar bekend. We belonen hem of haar met een boekenpakket ter waarde van € 50.